Dobrodošli u obitelj Velnić.

Uslugu pružanja smještaja za Vaš odmor, započeli smo davne 1973 godine, u našoj obiteljskoj kući u Baški. Marijan i Desanka Velnić, uložili su puno truda i energije da bi se sezonski posao i ljubav prema radu s ljudima, pretvorio u višegodišnji, uz stalnu brigu i kontakt s našim gostima tokom cijele godine. Spremajući doručak i pospremanje sobe i uređujući okoliš, održavajući visoke standarde, čistoće i gostoprimljivosti, prepoznali su mnogi slučajni i namjerni turisti i gosti, pojedini kroz više generacija istih obitelji, koji se dan danas izmjenjuju tijekom cijele godine. Nemali broj naših gostiju, dobitnici su Nagrada za vjernost općine Baška, evidentiranih pri našoj turističkoj zajednici. Sve veća potražnja i velika želja naših gostiju da se smjeste u našoj obitelji, donijela je odluku o proširenju kapaciteta, te 1987 godine započinjemo gradnju nove obiteljske kuće, na adresi Creska 1. Naši gosti počinju iskazivati želju za smještajem u apartmanima, te 1989 godine, proširujemo naše postojeće kapacitete na apartmanski smještaj. Rađanjem Republike Hrvatske, 1990.godine, omogućeno je iznajmljivačima , poslovanje bez posrednika turističe agencije, te se hrabro upuštamo u taj posao, a ohrabreni velikim brojem gostiju koji se iznova vraćaju k nama, te reklamom “od usta do usta”, mi dan danas poslujemo sami, bez posrednika. Ocu Marijanu i majci Desanki, 2000 godine , pridružuje se sin Zdravko sa obitelji, suprugom Jasnom , kćeri Ninom i sinom Lukom kako bi pomogli roditeljima u održavanju kvalitete smještaja i visokih standarda gostoprimljivosti na koji su naši gosti navikli.

Nedaleko od naših kuća, posjedujemo veliki vrt u kojem uzgajamo voće i povrće iz bio-uzgoja, koje je svakodnevno na raspolaganju nama i našim gostima, uključujući i vlastito extra djevičanski maslinovo ulje, visoke kvalitete. Domaću rakiju i vino nudimo iz prerade naših rođaka iz Drage Bašćanske. Raznorazni izleti po željama naših gostiju, svakako su dio naše volje da im udovoljimo, od Košljuna, preko Vinske ceste u Vrbniku, Ski lifta u Puntu, ili planinarenja po turistički obilježenim šetnicama naše Baške, pa sve do udaljenijih destinacija za koje pokažu interes. Zeljama naših gostiju trudimo se maksimalno ugoditi od 0 do 24 sata.

 

Našu ljubaznost i posvećenost gostima i poslu, prepoznali su mnogi turisti koji se ponovo i iznova vraćaju u sve većem broju. S našim gostima govorimo na njemačkom, engleskom, talijanskom i češkom jeziku, te se i tako povezujemo s njima, jer nemali broj gostiju se u isto vrijeme sreće već godinama, pa su se kod nas, mnoge obitelji prijateljski povezali iz raznih europskih država, te održavaju kontakte tokom cijele godine. Vaš ugodan i bezbrižan odmor u našim apartmanima, naša je želja i zapovijed, te zadaća koje se pridržavamo kako bi se postojeći ali i novi gosti i turisti vraćali u našu predivnu Bašku.